Hvorfor du bør vælge økologiske materialer til dit juletøj

Hvorfor du bør vælge økologiske materialer til dit juletøj

Julen handler om hygge, kærlighed og omsorg for vores medmennesker og planeten. Hos Jule-Sweaters.dk mener vi, at det er vigtigt at træffe bæredygtige valg, når det kommer til vores tøj. Derfor er en stor del af vores julesweatre og alle vores julepyjamas' lavet af økologiske materialer. Her er nogle grunde til, hvorfor du også bør vælge økologiske materialer til dit juletøj:

  1. Det er bedre for miljøet

Økologiske materialer er dyrket og forarbejdet uden brug af skadelige kemikalier og pesticider. Dette betyder, at det er mere miljøvenligt og mindre skadeligt for planeten end traditionelle materialer. Ved at vælge økologiske materialer kan du reducere din miljøpåvirkning og bidrage til at beskytte vores planet mere, end hvis du bruger ikke økologiske materialer.

  1. Det er bedre for din hud

Traditionelle materialer kan indeholde kemikalier og allergener, som kan irritere din hud og forårsage kløe og udslæt. Økologiske materialer er fri for disse stoffer og er derfor mere skånsomme mod din hud.

  1. Det er bedre for arbejderne

Arbejderne, der er ansvarlige for at dyrke og høste bomuld og andre materialer, udsættes ofte for farlige kemikalier og arbejdsforhold, der ikke er sikre. Ved at vælge økologiske materialer støtter du landmænd og producenter, der tager sig af deres arbejdstagere og sikrer, at de arbejder i sunde og sikre miljøer.

  1. Det er bedre for fremtiden

Ved at vælge økologiske materialer sender du et signal om, at du værdsætter bæredygtighed og tager ansvar for dine handlinger. Dette kan inspirere andre til at træffe lignende valg og bidrage til en mere bæredygtig fremtid for vores planet.

På Jule-Sweaters.dk mener vi, at bæredygtighed og kvalitet kan gå hånd i hånd.
Derfor har vi taget det valg, at blive GOTS-certificerede. Det er en omstændig process, men den er det tætteste, vi kan komme på at være sikre på, at den økologiske bomuld vi har købt fra farmen, også er den der bliver benyttet i vores produktion. Desværre har der været omfattende sager med snyd økologisk bomuld. 

Herudover sørger GOTS for at arbejdsvilkårerne er i top, og at der er frihed til at være medlem af fagforeninger, børnepasning på arbejde, barselsorlov og et maks antal ugentlige arbejdstimer. GOTS sørger herefter for, at følge op på disse ting - samt at du får et certifikat på din bomuld, fra hvert led i produktionen fra dyrkingen af afgrøderne, til at de ankommer på vores lager. 

Så vi vil derfor sige, at vores juletøj ikke kun lavet af økologiske materialer, men også med omhu og kvalitet i tankerne. Vi tror på, at du kan se og føle forskellen på vores økologiske materialer og traditionelle materialer. Når du bærer vores juletøj, vil du ikke kun føle dig hyggeligt til mode men samtidig stilfuld - du vil også have taget et aktivt valg, om et produkt der er en tand bedre for miljøet end størstedelen af alternativerne derude. 

Vælg økologiske materialer til dit juletøj i år, eller endnu bedre genbrug dit gamle juleoutfit, og vær med til at gøre en forskel for planeten og vores fremtid. Besøg Jule-Sweaters.dk for at se vores udvalg af økologisk juletøj.

 

Se også

Hvad betyder GOTS?

GOTS er din garanti for økologisk tøj.

Når det kommer til at vælge tøj, er det ikke kun stil og komfort, der tæller efterhånde...

Læs mere