Julesjov på kontoret/arbejdspladsen

Julesjov på kontoret/arbejdspladsen

Når det bliver den tid på året, hvor julekagerne frister, julefilmene kommer frem på streamingtjenesterne, og nissehuerne skal varme hovederne, kan det synes lidt kedeligt at skulle ind på et juletomt kontor. Heldigvis kan julen også finde sin vej til kontoret med lidt julesjov på arbejdspladsen!

Der er mange forskellige måder at skrue op for julestemningen på kontoret. Nogle kræver meget lidt forberedelse, mens man med andre tiltag kan bruge flere timer på at raffinere. Uanset hvor på skalaen du og dine kollegaer er, finder I her på siden uden tvivl inspiration til, hvordan I kan inddrage lidt julesjov på arbejdspladsen.

Vi kommer med fire forslag til, hvordan du kan lave lidt ekstra hygge, sjov eller ballade på kontoret i december måned. Du kan vælge at tage én af tingene til dig, eller du kan implementere alle forslag, alt afhængigt af hvor sjovt I skal have det på arbejdspladsen.

Julepynt og julemusik

Hvis du gerne på en nem måde vil skabe lidt uformel julestemning på kontoret, er julepynt og julemusik en meget ligetil strategi. Selvom det potentielt set kan fylde meget i rummet, er det en uforpligtende måde at bringe lidt god stemning og julesjov ind på arbejdspladsen.

Man kan gøre det, at alle tager noget pynt med til sit eget skrivebord og pynter det op, så der tilsammen er en masse unikt pyntede pladser, og kontoret vil ligne en stor smuk julepatchwork. I kan også finde nogen, der vil være ansvarlig for at pynte hele kontoret op med en gennemgående rød tråd. Så kan det også være en overraskelse til alle kollegaerne, når de møder ind på kontoret til et sandt winter wonderland.

Har I en arbejdsplads, hvor der altid kører musik i baggrunden, er det et must med julemusik i december. I kan lavet en playliste, som alle medarbejdere har adgang til, hvor I hver især kan tilføje én eller to af jeres yndlingsjulesange. Så gælder det bare om ikke at skråle så højt med, at det forstyrrer arbejdsroen.

Hvorfor er det vigtigt med sjov på arbejdspladsen? Godt humør og latter smitter og giver en positiv energi, der kan afføde et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig trygge og afslappede. Derudover frigiver latter endorfiner, som er kroppens naturlige lykkestof, som kan give fornyet overskud til at løse arbejdsopgaver. Der er altså god grund til at prioritere julesjov på kontoret

Store julesweaterdag

For at skabe lidt kollegialt sammenhold kunne I aftale en dag, hvor I alle skal troppe op på arbejde i jeres grimmeste, sødeste eller sjoveste julesweater. Der findes et utal af forskellige trøjer med julemotiv, Så bare rolig, der er relativt lav chance for et pinligt øjeblik, hvor I er tre på kontoret, der kommer i den samme julesweater.

Jeres store julesweaterdag kunne jo passende falde på den tredje fredag i december, der er bedre kendt som ”Ugly christmas sweater day” (Grim julesweaterdag). Det amerikanske fænomen er blevet til en international dag, hvor folk over hele verden hylder den grimme julesweater.

Hvis alle er klar på idéen, kunne det også være en fantastisk situation til at tage et foto af alle og vise andre på LinkedIn eller andre sociale medier, hvordan I laver julesjov på kontoret. Det er da lige til at blive misundelig på!

Hemmelig nisse er lig med julesjov på kontoret

Måske er I på jeres arbejdsplads klar til at gå et juleskridt videre med de sjove aktiviteter i december. En god måde at bringe lidt spænding og daglig ballade ind på kontoret er ved at lege hemmelig nisse.

Alle, der vil være med, skriver sit navn på en lap papir. Så skal alle trække et navn, og det navn er den person, du skal være hemmelig nisse for resten af måneden. Man kan være en sød nisse, der giver gode gaver eller rydder op på skrivebordet. Men man kan også være uheldig og få en hemmelig drillenisse, som laver uorden i papirerne eller giver kedelige gaver.

Når det bliver juleferie, er det tid til at gætte, hvem der har været ens ”Secret Santa”. Måske har du kunnet regne det ud gennem små hints, eller du har lagt mærke til mistænksom juleadfærd fra én af dine kollegaer.

Pakkeleg og julequiz til julefrokost

Mange arbejdspladser holder en årlig julefrokost for alle ansatte. Det kan for nogen være en julet nok aktivitet, men hvis du synes, der mangler lidt sjov og konkurrence, har vi to helt oplagte aktiviteter til festen.

Den klassiske pakkeleg er en sjov måde at udfylde en pause fra spiseriet på. Alle har en pakke med, som lægges midt på bordet, og så er det ellers bare om at spidse albuerne, slå en sekser på terningen og stjæle nogle pakker fra dine kollegaer (eller din chef), inden den aftalte spilletid er gået. Det skal nok få adrenalinen op, konkurrence generne i kog og julestemningen i top.

Vidste du, at Jule-Sweaters.dk er Europas største specialister indenfor juletøj? Med et kæmpe sortiment af julesweatre, julekjoler- og skjorter og forskellige julede accessories til damer, herre, børn og hunde finder du uden tvivl en oplagt gave til pakkeleg hos os.

En anden sjov aktivitet til julefrokosten er at afholde en julequiz. De kan komme i mange forskellige variationer og med forskellige emner. En sikker vinder til et arrangement, hvor der måske ryger lidt alkohol indenbords, er en quiz om julemusik. En sjov måde at gøre det på er at afspille den sang, spørgsmålet handler om. På den måde er der både konkurrence og lækker julemusik imens.

Hvis julemusik ikke er jeres stærke side, så frygt ej! I kan lave julequizzer inden for mange forskellige emner såsom julefilm, julekalendere, juletraditioner og -skikke eller lave en blandet quiz med alle emnerne. Det er kun jule fantasien, der sætter grænser for, hvordan julesjov på arbejdspladsen udformer sig.

Se også

Alt du bør vide om vores Julesweaters

Julesweater, juletrøje, julebluse. Kært barn har mange navne, og de sjove, grimme og søde julesweatre har efterhånden indtaget alles h...

Læs mere