Trenden fortsætter: Danskerne elsker Juletøj

Trenden fortsætter: Danskerne elsker Juletøj

Når vi snakker juletøj, er det ikke julemandens outfit, der bliver refereret til, men derimod det tøj, som alle os mennesker uden rensdyr kan bruge. De søde, skøre og skønne motiver på juletøj er ikke kun forbeholdt børn. Voksne kan nemlig også iføre sig tøj, som stråler af julehumør. Drop det kedelige arbejdstøj for en måned, og klæd dig i stedet på i juleglædens tjeneste.

Når du tager juletøj på, spreder du den skønneste julestemning. Det kan være svært at forestille sig en december uden juletøj. De to ting hænger nærmest uløseligt sammen. Uanset om du trækker i en julesweater på jobbet eller slapper af derhjemme i en julepyjamas, er der ingen julemåned uden juletøj.

Men hvorfor er denne trend, hvor man går rundt i tøj med julemotiver, blevet så populær? Og hvad er juletøj egentligt? Hvis du kunne tænke dig at blive lidt klogere på trenden og få inspiration til, hvordan du kan bruge dit juletøj, så læs med her.

Juletøj: En humørspredende trend

Tøj med julemotiver har en lang tradition bag sig. Den mest populære julebeklædning er julesweateren. Denne beklædningsgenstand har haft det lidt hårdt gennem tiden. Det har typisk været en ”hadegave” at modtage en hjemmestrikket og kradsende sweater med julemotiver. Heldigvis er heldet vendt for julesweatrene, og man kan nu sige, at de er hadet af få og elsket af mange.

Faktisk har den grimme juletrøje fået sin egen internationale dag, ”Ugly Christmas Sweater Day”, som afholdes tredje fredag i december. Meningen med det amerikanske fænomen er simpel: Tag den grimmeste julesweater på. Det kan da kun sprede smil og juleglæde.

Efterspørgslen på det hyggelige og julede tøj er eksploderet de seneste år. Trenden er vokset markant, og det kan blandt andet ses i produktionen af juletrøjer hos Jule-Sweaters.dk. Da virksomheden startede i 2016, producerede de 1.000 juletrøjer. I 2022 ligger produktionen på mere end 400.000 sweatre. Selvom julesweateren er meget populær, er der også andet tøj, der hitter i julemånederne: Kjoler, skjorter og pyjamasser med julemotiver.

Jule-Sweaters.dk er Europas førende specialister inden for juletøj. De har et kæmpe sortiment af julesweatre, julenattøj, julekjoler og juleskjorter samt forskellige juleaccessories – både til damer, herrer og børn. 

Julepyjamas, julekjoler og juleskjorter

Uanset om du står og mangler tøj til en festlig begivenhed eller til hjemlig hygge, vil juletøjet komme dig til undsætning. Du finder skønt og sjovt tøj med julemotiver, som passer til alle lejligheder.

Fra slutningen af november og til og med januar står den på julefrokoster. Det kan være hårdt nok i sig selv at skulle deltage i så mange arrangementer. Endnu mere vanskeligt er det, hvis man har tøjkrise op til hver begivenhed. Den nemmeste måde at undgå eventuelle tøjkriser er ved at købe festligt juletøj, som du kan bruge igen og igen. Hos os finder du et bredt udvalg af flotte julekjoler og stemningsfyldte juleskjorter til damer og herrer.

Et andet storsælgende hit til jul er julepyjamassen. Når julemåneden rammer, står den på indendørs hygge, bagedage og filmaftener. Den ultimative beklædning til alle disse aktiviteter er en julepyjamas, som både kan bruges som nattøj og loungewear af børn og voksne.

Accessories til dit juletøj

Hvis du godt kan lide at gå det ekstra skridt med din julebeklædning, findes der masser af accessories, som kan tilføje den rette mængde julestemning. Er du derimod ikke en stor tilhænger af et juleoutfit, der strækker sig fra top til tå, kan du vælge en enkelt juleaccessory. Den kan du tage på til julefrokosten eller benytte for at komme i julehumør.

Til julefrokosten er det på sin plads at have en julet beklædningsgenstand på. Du kan gå all in med et sjovt carry-me-kostume og blive festens midtpunkt. Du kan også være mere nedtonet, men stadig festlig med en klassisk nissehue eller en sød hårbøjle med gevir. Priserne varierer mellem 29,00 kr. og 499,00 kr., og du kan uden tvivl finde noget, der vil spice dit julefrokostoutfit op.

Med et par bløde julesokker kan du få varmet dine kolde tæer, når du kommer hjem efter en lang gåtur i sneen eller en lang julefrokost. Hvis du ikke vil være alene med julehyggen, kan du forkæle din hund med en af de mange skønne hundesweatre med julemotiv. Så er familiens bedste ven også klar til at være med på fotoet til det årlige julekort.

Juleaften med juletøj

Kulminationen på juleglæden og de mange lange og mørke decemberdage er selvfølgelig juleaften. Her går alt op i en højere enhed: Familien er samlet, Disneys juleshow kører i TV’et, julemaden skal endelig spises, julemusikken spiller, og gaverne skal gives og modtages.

Prikken over i’et er, at alle kommer i sjovt, grimt eller kikset tøj med julemotiver. Måske er din far iført en klassisk juleskjorte med en snemand på, og det har været vigtigt for din kusine at vælge en moderne og bæredygtig julesweater med et sjovt motiv. Din lillebror kommer i sin gamerjuletrøje, mens jeres elskede hund selvfølgelig også har fået en sweater med julemotiv på.

Duften fra køkkenet forsødes af synet af mormor, der i dagens anledning har iført sig en hårbøjle med rensdyrgevir til stor glæde for familiens børn. Alt er, lige som det skal være på en dejlig juleaften. Og måske er du heldig at finde næste års juletøj i en gave under det flotte juletræ.

Se også

En guide til årets festlige juleskjorte

En hvid skjorte er et uundværligt stykke tøj i enhver mands garderobe. En festlig juleskjorte er endnu mere uundværlig i skabet. En sk...

Læs mere