3 gode grunde til, at du skal eje en julepyjamas

3 gode grunde til, at du skal eje en julepyjamas

Måske er det at eje en julepyjamas lige så nyt for dig, som når de første fodspor sættes i nyfalden sne. Måske har du engang haft et sæt julenattøj og vil gerne overbevises om, at du skal købe et sæt igen. Måske har du allerede mange julepyjamasser i skabet, men du har brug for, at nogen retfærdiggør, at du skal købe en mere med et nyt motiv.

Uanset hvor på skalaen du befinder dig, kommer vi her med tre gode grunde til, hvorfor du skal eje en julepyjamas. Vi er nemlig ikke i tvivl om, at det er den ultimative julebeklædning til både damer, herrer og børn.

Hvis du er interesseret i, hvem der bruger julenattøj, og hvornår man bruger det, kan du blive klogere i bunden af teksten. Men først skal vi se nærmere på de tre fantastiske grunde til, at du skal lægge et sæt julenattøj i kurven – måske som forkælelse til dig selv eller som en overraskelse til hele familien.

1. Julepyjamas er et komfortabelt musthave i din julegarderobe

‘Tis the season to be comfortable! Komfort er altafgørende i julemåneden. Der skal spises meget skøn julemad, mange lækre julegodter skal køres ned, og lun gløgg skal varme maven. Og så er der ikke noget værre end at have et par bukser på, der strammer de forkerte steder (læs: på julevommen) eller en kjole, der bare ikke er rar at have på.

I december måned skal den selvfølgelige have fuld smæk med julemotiver på alt dit tøj i garderoben. Hvis du kan lide at glæde andre (og dig selv selvfølgelig) med julet tøj, er en julesweater eller en julekjole oplagt, til når du er ude af hjemmet på arbejde, studiet eller ude og købe julegaver. Og når du kommer hjem, skal julen stadig være på kroppen. Med en julepyjamas får du et sæt tøj, som du både kan bruge som nattøj og som loungewear derhjemme.

Hvis du har iført dig en pyjamas med julemotiv, men du synes, der lige mangler lidt ekstra hygge, så er et par bløde og varme julesokker oplagt. Så er der kun tilbage at tænde op i pejsen, krybe under det varme tæppe og lade julehyggen begynde.

2. Julepyjamas er for hele familien

Julen er som bekendt hjerternes fest, og vi mødes med dem, vi har kær. Og når man har været til et utal af julefrokoster med vennerne, kollegaerne, studiekammeraterne eller den fjerne familie, er der ikke noget bedre end at komme hjem og slappe af. Til de kolde weekendmorgener er julepyjamas til hele familien perfekt. Hos os finder du et stort udvalg af julenattøj til dame, herre og børn med skønne julemotiver.

Det er dejligt og behageligt at have en julepyjamas på. Og så ser det jo også godt ud. Derfor opstår der også en helt oplagt mulighed for at kreere det ultimative julekort. Med hele familien i flotte julepyjamasser er I klar til at lave et fotoshoot til det årlige julekort.

Når hele familien har fået deres julenattøj på, og lille Fido også har fået sit juletøj for hunde på, er den perfekte afslutning på dagen at få læst en julehistorie højt. Det kan også være den perfekte aktivitet om morgenen en adventssøndag, hvor tempoet er afslappet, og hyggen er i højsædet.

3. Den eneste rigtige beklædning, når du skal se julefilm

Hvad er bedre til at komme i det perfekte julehumør end at se en god julefilm? Med tændte stearinlys, smuk julepynt i stuen og sne dalende fra himlen er scenen sat til en hyggelig filmaften. For at forsøde hyggen endnu mere skal den hjemmelavede lækre konfekt, de sprøde brunkager og pebernødder selvfølgelig på bordet.

Det eneste, der mangler, for at fuldende en filmaften, er julepyjamassen. Udover at se godt ud og være klædt i julestemning fra top til tå vil du også føle dig enormt godt tilpas i en blød og varm julepyjamas. Så kan du flade helt ud på sofaen iført skønne julemotiver.

Hvis et sæt julenattøj ikke lige er noget for dig, så kan et skønt alternativ være et julesweatsuit eller et julejumpsuit med fede julemotiver. Så kan du stadig være en del af klubben.

3 stemningsfyldte julefilm

The Grinch – til når julehjerter skal tøs op med en humoristisk og skøn film.
Love Actually – en romantisk og hjertevarm klassiker – mere er der ikke at sige.
Bamses Jul – til når hele familien eller de små børn skal hygge med en julefilm

Hvem bruger julepyjamas og hvornår?

Når man tænker på julenattøj, er det måske oplagt at kæde det sammen med noget, børn har på julemorgen. Men julepyjamas er for alle, der elsker jul, og er ikke forbeholdt noget bestemt tidspunkt – selvom det på grund af julemotiverne måske er mest oplagt at bruge dem i julemåneden.

Hvis man elsker jul (og hvem gør ikke det), skal julepyjamassen hives ud af skabet den sidste weekend i november. Så markerer man, at første søndag i advent er lige rundt om hjørnet, og julehumøret kan for alvor begynde at blomstre.

Hvis du giver adventsgaver til en, du holder af og vil forkæle lidt ekstra i december, men du er lidt idéforladt, er en julepyjamas en oplagt gaveidé til både voksne og børn. Giv den gerne til første søndag i advent, så personen kan få glæde af den hele måneden.

Se også

En guide til årets festlige julekjole

All I want for Christmas is you. Sådan lyder en af de nok mest populære julesange af Mariah Carey. Mange kæder den sammen med en roman...

Læs mere