Julefilm

Julefilm

Findes der noget bedre end at hygge sig indenfor, mens sneen daler ned udenfor? Stearinlysene er tændt, julelækkerierne er på bordet, og tæpperne ligger klar til at varme dig. Alt ånder fred og idyl, lige indtil I skal blive enige om, hvilken film I skal se.

Det er et klassisk problem. Man er blevet enige om at holde en hyggelig filmaften, men jeres smag er lidt forskellig, og pludselig er der gået en time med at lede efter en film. Hvis I er en stor familie eller flere venner, kan det være ekstra vanskeligt at blive enige. Der findes uendeligt mange julefilm, og det kan nogle gange næsten gøre det sværere at vælge én.

Derfor har vi lavet en liste med 10 skønne julefilm, som måske kan være med til at gøre valget lidt nemmere. Men en filmaften kan være så meget mere end at se en god film. Derfor giver vi dig her nogle gode ideer til, hvordan I kan spice en aften med julefilm op.

En quiz om julefilm

Et sjovt tvist til en filmaften kan være at lave en quiz. Quizzen kan enten handle bredt om julefilm eller om den specifikke film, I har valgt til aftenen. I kan enten afholde quizzen inden filmstart, eller I kan quizze efter filmen – så kan man ikke skjule, at man tog en lille julemorfar undervejs.

En filmquiz behøver ikke udelukkende handle om ting, man kan vide ved at have set filmen. Hvis man godt kan lide at nørde filminfo, kan spørgsmål som ’hvilken julefilm er den mest sete?’, ’hvor dyr var x film at lave?’ og ’hvilket år er x film fra?’ også udgøre en underholdende (og måske en smule svær) quiz.

Hvis du selv udformer quizzen, kan du med fordel lave tre svarmuligheder til hvert spørgsmål. Det gør quizzen nemmere, og så kan alle være med, uanset hvor meget man ved om filmen eller emnet. Du kan også lave en børnequiz om julefilm, som de har set. På nettet kan du også finde nogle quizzer, der allerede er lavet, hvis du ikke selv har tid eller fantasi til at udforme en.

Det rette tøj at se julefilm i

Når det er blevet filmtid, og sofaen kalder efter en lang dag med julegaveindkøb og julebagning (eller måske i virkeligheden et kedeligt arbejde), skal komforten være i top. Der er ingen, der gider sidde i et par ubehagelige jeans eller en stram kjole, når julelækkerierne skal køres indenbords, og filmuniverset trækker i en.

Hos Jule-Sweaters.dk finder du et bredt udvalg af juletøj til damer, herrer og børn, som er helt perfekt til en aften med julefilm. Vi har sågar juletøj til hunden, så hvis I har et elsket firbenet familiemedlem, som også skal være med til filmaftenen, skal den da ikke snydes for et cool outfit.

Vores ekspertanbefaling til det perfekte tøj til en aften på sofaen, skal du ikke snydes for. Et jule-sweatsuit er det oplagte loungewear, når du går fra køkkenet med julekagerne ind foran TV’et.

Skal du til sleepover ved vennerne, hvor filmene skal køre det halve af natten, er en julepyjamas det eneste rigtige valg.

Og sidst, men ikke mindst, får en comfy sweater med et grimt julemotiv vores varmeste anbefaling – ikke kun til en filmaften, men til hele december måned.

10 skønne julefilm, som vil bringe julestemningen helt i top

Som lovet kommer her en liste med 10 film, der uden tvivl kan få tøet det koldeste julehjerte op og få juleglæden til at fylde hele hjemmet.
’Love actually’ – Stjernespækket storfilm med romantik, jul og ikoniske scener! What’s not to like?


’Alene hjemme’ – Den mest sete julefilm nogensinde. En underholdende film, uanset hvor mange gange man har set den.

’Fars fede juleferie’ – En klassiker fra 1989, som hvert år leverer grin over den kiksede Clark Griswold og hans familie.

’The Holiday’ – Her får man romantik og jul for alle pengene!

’The Grinch’ – Julen er blevet stjålet! Filmen, der kan omvende julehaderen til den blødeste nisse.

’Die Hard’ – Julefilmen til dem, der ikke vil overdynges med nisser og romantik, men elsker en god actionfilm.

’Bad Santa’ – Den uartige film for dem, som vil have sig et godt grin over en umoralsk julemand.

’Polarekspressen’ – En stemningsfyldt animationsfilm med Tom Hanks og en togtur til Nordpolen.

’Jack Frost’ – En sørgelig, men hjertevarm julefilm.

’Krummerne – så er det jul igen’ – En dejlig dansk julefilm, som hele familien kan komme i julestemning med.

Hvorfor se, film der handler om jul?

I december er det koldt og mørkt udenfor, og derfor er det automatisk mere tiltalende at være inde i varmen. Dagene synes korte, og man kan have lyst til at gå i vinterhi. Og det kan man jo næsten sige, at man gør på sofaen med et forråd af julesnacks, bløde tæpper og en god film.

Har man svært ved at finde den helt store julestemning frem, kan man bruge film som et middel til målet. Når man ser en film, der handler om jul, er der høj sandsynlighed for, at man kommer i julehumør. Og hvis det ikke virker med én film, er det heldigt, at der findes så utroligt mange kvalitetsfilm med juletema, at man kan se en hver dag op til juleaften.

Ser man nogle ældre film, kan det fremkalde gode minder fra ens barndom, og den nostalgiske følelse kan næsten altid få juleglæden frem. Supplerer man sit filmkiggeri med de nyere juleklassikere, er man garanteret et godt grin og en julestemning, der kan holde helt til juleaften. Heldigvis er der film nok at dykke ned i med mange magiske universer, man kan blive trukket ind i.

Se også

Firmajulegaver til dine ansatte

Når kalenderen siger december, kan man næsten dufte den stegte and, smage gløggen og høre gavepapiret blive flået op. Juleferien er in...

Læs mere