Alt du bør vide om vores Julesweaters

Alt du bør vide om vores Julesweaters

Julesweater, juletrøje, julebluse. Kært barn har mange navne, og de sjove, grimme og søde julesweatre har efterhånden indtaget alles hjerter.

Vi har sat lidt ord på, hvordan trenden med de festlige julesweatre har udviklet sig: Hvor den startede, hvordan den tager sig ud i dag, og hvorfor den er blevet så populær.

Udviklingen af julesweatertrenden

Juleblusen har en lang tradition bag sig. Førhen har den været en beklædningsgenstand, som de fleste gerne ville undgå. Men når du har fået en hjemmestrikket udgave af mormor, med Rudolf placeret lige der, hvor maven buler lidt ud, skal den på – uanset om den kradser og måske ikke er så flatterende.

Men tiderne skifter, og det gør sig heldigvis også gældende for juletøjet, som folk i dag frivilligt går med. Trenden med juletrøjer startede i USA og Storbritannien og har siden spredt sig hurtigt i resten af Europa.

Faktisk ejer mere end halvdelen af den britiske befolkning mindst én julesweater, og det er en af de hurtigst voksende juletrends.

Det er blevet så populært at iføre sig en festlig og grim juletrøje, at en international dag er opstået, nemlig ”Ugly Christmas Sweater Day” (Grim Julesweater-dag), som finder sted den tredje fredag i december. Dette amerikanske fænomen ses over hele verden, og alle er med til at konkurrere om, hvem der rocker den grimmeste julebluse.

Vi udvikler selv vores design

Hos Jule-Sweater bruger vi meget tid på at forberede nye design og sikre god kvalitet og godt indhold. Alle køber nemlig juletrøjer, og derfor er det vigtigt for os at designe og udvikle trøjer til alle slags kunder. Vi har noget til både hundeelskere og gamere, og vi har skøre sweatre, bæredygtige sweatre og komfortabelt juletøj.

Vi er de eneste, der laver bæredygtige julesweatre. Klimakrisen er på dagsordenen, og der er meget, der kan og skal forbedres i forhold til tøjproduktion. Vi har stillet krav til hele værdikæden bag vores produktion, lige fra landmandens behandling af bomuld (uden kemi og pesticider) til farvningen og håndteringen af garnet. Vi stiller også krav til, hvordan fabrikken skal håndtere sin CSR lige fra miljø til medarbejdere. Når du køber en bæredygtig julesweater hos os, er den i 100 % GOTS-certificeret økologisk bomuld. Vores skilte, indpakning og forsendelsesposer er selvfølgelig også bæredygtige.

I samarbejde med PlanBørnefonden og Folkekirkens Nødhjælp har vi lavet juletrøjer, der støtter et godt formål. Når du køber en julesbluse lavet i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, støtter du op om Giv en Ged-kampagnen. Med en julesweater fra vores samarbejde med PlanBørnefonden støtter du udsatte børn og deres familier i Burkina Faso. Med vores velgørenhedskollektioner går 25 % af omsætningen til de pågældende velgørenhedsorganisationer.

Stor ekspansion af markedet for julesweatre

I 2016 startede de to bedste venner, Christoffer og Jesper, Jule-Sweaters.dk. Det startede faktisk lidt som en joke, men i 2018 blev det en fuldtidsbeskæftigelse for begge.


Med base i Danmark, hvor det hele startede, har Jule-Sweaters.dk siden udvidet til Tyskland, Skandinavien, Italien, Holland, Frankrig og Spanien. Vi er stolte leverandører til mere end 300 forhandlere, og vi har Europas største udvalg af julebeklædning.

Efterspørgslen på julesweatre har udviklet sig markant i den positive retning siden vores opstart. Hos Jule-Sweaters.dk startede vi i 2016 med at producere 1000 julesweatre. I 2022 producerer vi mere end 400.000. Stigningen i salget er markant. Vores indtægter er gået fra 40.000€ i 2016 til 4.250.000€ i 2021.

Julebeklædning i alle afskygninger

Den stigende interesse og efterspørgsel på julesweatre har åbnet markedet for julebeklædning i alle afskygninger. Hos Jule-Sweaters.dk finder du ikke kun trøjer til højtiden, men blandt andet også julepyjamas, T-shirts med julemotiver, julesokker, julekjoler, julejumpsuits, juleunderbukser til mænd, julehårbøjler og julekostumer. I vores store sortiment finder du julebeklædning til damer, herrer, børn og hunde.


Vi omfavner diversitet og bestræber os på at gøre det muligt for jer at finde juletøj, der passer til jeres unikke smag og præferencer. Hvis du kan lide at gå all in med julestemningen, kan du finde tøj, som egner sig til arbejdspladsen eller studiet. Hvis du derimod er til hjemlig julehygge, har vi et kæmpe udvalg af cozy afslapningstøj med julemotiver.

Juleglæde og indehygge

Corona-pandemien har siden 2020 sat sit præg på hele verden. Restriktioner, sygdom og nye mutationer har været som et lang mareridt. Med de mange nedlukninger, som især har præget befolkningen i de koldeste og mørkeste måneder, har det været svært at holde humøret oppe, og derfor har alle haft brug for opmuntring.

Hverdagslivet har været vendt på hovedet, og mange har været hjemsendt enten med eller uden arbejde. Her har det afslappede tøj derfor været en stor del af hverdagen, og julebeklædningen er ingen undtagelse. Den markante stigning i salget af julesweatre kan måske kædes sammen med behovet for at få og give et smil på læben.

Julen, som ellers er hjerternes fest, hvor der samles til hygge, har lidt under pandemien. Indehygge med husstanden har været den eneste sociale omgangsform. Men det har også betydet, at man kunne have julepyjamassen og julejumpsuiten på hele dagen. Det helt store skrud har samlet støv i garderobeskabet, og de sjove og behagelige julebluser er blevet prioriteret i højtiden.

Hos Jule-Sweaters.dk hylder vi den humoristiske julebeklædning. Corona-pandemien har understreget, at man skal huske at nyde de gode grin. Vi gør en dyd ud af, at du kan få den grimmeste, festligste, sødeste eller mest larmende juletrøje med 3D-juleklokker og LED-lys. Den grimme julesweatertrend er kommet for at blive.

Se også

Hvor bor julemanden?

Ifølge julesangene ved julemanden, hvor alle børn bor, og han har en liste med artige og uartige børn, så han ved, hvem der skal have ...

Læs mere