Julejokes/-vitser

Julejokes/-vitser

Julen er kommet, og det betyder, at du igen står over for onkel Finn, der bare elsker at fortælle de samme jokes hvert år. Nogle gange glemmer han en essentiel del af vitsen, men alle griner høfligt med alligevel. Men i år skal der andre boller på suppen. Der skal nye julejokes på bordet, som ikke er blevet hørt før, og som sætter gang i grinemusklerne.

Beslutter du dig for at gå all in og overgå onkel Finn, skal du også være godt forberedt. Dine jokes skal være gennemtænkte, rettet mod det rigtige publikum og falde på det bedst tænkelige tidspunkt. Det er hårdt arbejde at være sjov!

Du står selvfølgelig ikke helt alene med det hårde arbejde. Vi vil gerne hjælpe dig med at opnå den højeste grad af perfektion, når du skal levere en sjov julevits.

Hvorfor fortælle julejokes?

Nu tænker du måske ”Hvorfor IKKE fortælle julejokes?”. Men vitser ligger ikke lige til højrebenet for alle. Det kan dog være meget praktisk at have et par stykker i baghånden til julens arrangementer.

Der kan opstå alle mulige situationer, hvor en god julejoke lige kan lette stemningen. Opstår der en sur mine, fordi man blev lidt skuffet over en julegave, eller bliver man irriteret over at stå alene med opvasken, kan det være det oplagte tidspunkt at fyre en af dine mange julevitser af.

Eller måske sidder du ved siden af din trælse kusine Ida, som du intet har tilfælles med. I har allerede fået de oplagte samtaleemner overstået inden for de første 10 minutter, og hvad gør man så? Man kan altid bryde den akavede stilhed med en sjov julevits.

Udover at bryde en ubehagelig stilhed er der andre gode årsager til at få andre til at grine. Når vi ler, frigiver kroppen nemlig endorfiner, bedre kendt som kroppens lykkehormon og smertestiller. Og fordi latter smitter, kan det være med til at få hele selskabets humør i top, hvis du først bare får én person til at grine. Der er altså rigeligt med årsager til, hvorfor du skal forberede dig med gode julede vitser til årets mange julearrangementer.

Frække julejokes

Når man skal fortælle en julejoke, gælder det virkelig om at kende sit publikum. De frække julevitser er ikke just oplagte til din niece på 8 år til julefrokosten med familien. Er du til gengæld til julefrokost med vennerne, kan disse jokes gå rent ind (især efter et par snaps og rigeligt med juleøl).

For at kunne regne svaret ud på disse jokes skal man måske have en lidt beskidt tankegang. Men en fræk vittighed kan også give et rigtig godt grin, og den er perfekt til aftener med alkohol i blodet.

  • Hvad har en munk og et juletræ tilfælles? Kuglerne er kun til pynt.
  • Hvorfor får julemanden så meget sex? Fordi han ved, hvor alle de uartige piger bor.

Platte far-agtige julevitser

Med en plat farjoke i special edition julestyle skal du nok få alle teenagerne til julefesten til at rulle med øjnene. Her er der tale om jokes i den meget harmløse ende af skalaen, og de befinder sig langt væk fra de frække jokes.

De her jokes er så platte, at man nærmest ikke kan regne svaret ud. Eller også ved man lige nøjagtigt, hvad svaret er, fordi joken bliver genbrugt hvert år. Med en plat farjoke får du måske ikke alle til at falde ned af stolen af grin, men du er garanteret et par hø-hø-grin. Andre der er lidt faragtige skal nok også få sig et godt grin og skrive den bag øret, så de selv kan bruge den til andre julearrangementer.

  • Hvad kalder man en nisse, der arbejder som elektriker? En wattnisse.
  • Hvad hedder julemandens kone? Mary Christmas.

Skal man lave en joke med julestyle kan man også finde inspiration i de klassiske kategorier af jokes. Her tænker vi på de altid sjove Aarhusianer-jokes, blondinevittigheder og alle børnene-vitser. De kommer selvfølgelig også i juleudgaver, og hvis du ikke selv kan finde på nogen, er Google din ven.

 

Julejokes til børnene

Julemåneden kan virke utrolig lang for børn, der bare glæder sig til juleaften. Og når dagen så endelig kommer, føles det som om, at det er den længste dag på året. Derfor kan en vits eller joke om julen være en oplagt måde at udfylde de uendeligt lange timer på.

Skal man imponere de lidt mindre i familien, kan det være en god idé at indtænke lidt lyd i joken. På den måde får vitsen en ekstra dimension, som er sjov for børnene.

  • Hvor kan julemanden bedst lide at bo, når han er på ferie? På et ho-ho-tel.
  • Hvad er det, der siger ”Oh oh oh”? Det er julemanden, der går baglæns.

Du kan også gå all in på julesjov ved at fremføre et one-man comedyshow til julefrokosten eller til juleaften. Hvis du vælger at gøre det, skal du som det vigtigste have en liste med jokes klar og som det næstvigtigste have styr på outfittet – og det skal jo også være sjovt. Du kan gå klassisk til værks med en grim eller humoristisk julesweater eller fyre den helt af i et carry-me kostume eller en anden julet accessory.

Vi håber, at du enten har fået lidt gode ideer til dine jokes eller er blevet klogere på, hvornår hvordan og hvorfor dine julejokes skal leveres.

Se også

Hvorfor du bør vælge økologiske materialer til dit juletøj

Julen handler om hygge, kærlighed og omsorg for vores medmennesker og planeten. Hos Jule-...

Læs mere